Еко село Коштунићи

sportsko-rekreativni-turizam-etno-selo-kostunici

Понуда у Туристичком центру “Момчило Чековић” у Коштунићима обогаћена је додатним садржајима . На левој обали реке Чемернице у оквиру спортско-рекреативног дела отворена су два спортска терена, изграђена по најсавременијим стандардима од којих један тениски, са пластичном подлогом, испуњава све професионалне критеријуме.

Љубитељи риболова, планинарења, бициклизма и пешачења могу уживати у бројним могућностима које пружају природне лепоте питомих Коштунића.

Чемерница, као највећи природни потенцијал овог краја, тече кроз Коштуниће и пружа велике могућности за развој спортско – рекреативног туризма.

Повољни климатски фактори, идеална надморска висина, чист ваздух, нетакнута природа, бројне планине и богатство хидрографских ресурса представљају идеалне услове за развој спортско-рекреативног туризма и базичне припреме спортиста. Због предивних терена, богатства биљног и животињског света, многобројних извора хладне и питке воде, препоручујемо планинарима, ловцима и свима који желе да побегну од урбаног живота бар на кратко, планине Равну Гору и Сувобор, које су лепо и примерено уређене, без нарушавања природне равнотеже.

Бициклизам
Љубитељи бициклизма свих узраста могу да уживају у вожњи по уређеним стазама и теренима благих планинских обронака у околини села Коштунићи. Кратки застанци током рекреације су прилика за одмор и уживање у мирису ливада или за брање лековитих биљака.